Nieuws

ESPN reageert op niet uitzenden bekerwedstrijd Ajax: KNVB geeft geen gehoor

ESPN reageert op niet uitzenden bekerwedstrijd Ajax: "KNVB geeft geen gehoor"

01-12-2021 18:20 Laatste update: 03-12-2021 11:45

Ajax neemt het op 15 december op tegen de amateurs van BBV Barendrecht, maar ESPN is niet van plan om de wedstrijd uit te zenden. Doordat er ook geen publiek in het stadion mag, zouden supporters de wedstrijd dus helemaal niet kunnen volgen. ESPN reageert tegenover Ajax Life.

Ajax-supporters maken zich zorgen om de bekeravond, zij kunnen zich niet herrinneren wanneer het voor het laatst niet mogelijk was om een officiële wedstrijd van hun club te bekijken. ESPN legt uit dat ze maar twee bekerwedstrijden op een avond mogen uitzenden en de keuze is hierbij gevallen op de wedstrijden van Feyenoord en PSV, die beiden wel tegen een Eredivisie-club spelen. 

"Voor de tweede ronde van de KNVB-beker stelde ESPN voor om Ajax - Barendrecht op donderdag te spelen, zodat deze live kon worden uitgezonden. Hier is gezien het navolgende speelschema voldoende ruimte voor (minimaal 48 uur). Desondanks is aan dit verzoek door de KNVB geen gehoor gegeven", zegt ESPN communicatie-directeur Maarten van Rooijen tegen Ajax Life.

Van Rooijen baalt zelf ook van de situatie. “Wat ons betreft teleurstellend. Want nu is er op dinsdag en donderdag weinig tot niets te kiezen, terwijl we op de woensdag noodgedwongen harde keuzes moesten maken tussen wedstrijden van onder anderen Ajax, Feyenoord en PSV", zegt de communicatie-directeur.

Het zou overigens goed kunnen dat Ajax de wedstrijd zelf ook liever niet verplaatst naar donderdag, want een aantal dagen later wacht de confrontatie tegen Feyenoord in De Kuip. In principe lopen de maatregelen een dag voor de Klassieker af, maar de kans lijkt aanwezig dat de stadions nog langer leeg moeten blijven. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!