Breaking news

Ongekende afstraffing in Amsterdam: Ajax verliest met 1-6 (!) van Napoli

04-10-2022 22:51 Laatste update: 22:56
4

Napoli heeft Ajax vernederd in de derde groepswedstrijd van de Champions League. De koploper van de Serie A imponeerde in Amsterdam en reist met een 1-6 winstpartij terug naar Napels.

Ajax begon veelbelovend aan de kraker en kwam na na negen minuten al op voorsprong in de Johan Cruijff Arena. Mohammed Kudus kreeg de bal tegen zich aangeschoten en tekende op die manier voor de 1-0.  De openingstreffer zorgde niet voor vleugels bij de Amsterdammers, want na de goal leek de ploeg van Alfred Schreuder helemaal de weg kwijt. Giacomo Raspadori kopte in de achttiende minuut de gelijkmaker binnen en na een half uur spelen kopte Giovanni Di Lorenzo Napoli op een 1-2 voorsprong. Nog voor rust werd het ook 1-3 via Piotr Zielinski die geklungel in de Ajax-defensie genadeloos afstrafte.

Na rust gingen de bezoekers verder waar ze gebleven waren. Giacomo Raspadori schoot na twee minuten de 1-4 tegen de touwen na een foute pass van Remko Pasveer. Na een uur spelen maakte Khvicha Kvaratskhelia er zelfs 1-5 van en in de slotfase tekende Giovanni Simeone de eindstand aan: 1-6.