Transfernieuws

AZ opent zoektocht naar specifieke spits: Ik mis wel stootkracht voorin

AZ opent zoektocht naar specifieke spits: "Ik mis wel stootkracht voorin"

01-12-2021 15:36

AZ oriënteert zich op de komst van een extra spits. Dat bevestigt trainer Pascal Jansen. De winterversterking moet gaan concurreren met Vangelis Pavlidis.

AZ zoekt 'een spits met diepgang en snelheid'. "Ik mis wel stootkracht voorin", laat Jansen een dag voor het thuisduel met Fortuna Sittard optekenen door het Algemeen Dagblad. "Als je nuchter kijkt naar het aantal kansen dat we krijgen en de doelpunten die we maken, dan is het verschil aanzienlijk."

Pavlidis, Jesper Karlsson en Dani de Wit moeten de goals verzorgen bij de huidige nummer twaalf van de Eredivisie en hebben dat ook een periode gedaan. "Maar die vorm hebben ze niet door kunnen trekken", zegt Jansen. "Wat dat betreft is het niet stabiel genoeg en het is aan mij om de ploeg in een stabieler vaarwater te krijgen."

Over een maand begint de winterse transferperiode. Een extra spits heeft prioriteit. "Daarover ben ik altijd in gesprek met Max (Huiberts, technisch directeur, red.). Hoewel ik het te makkelijk vind om alles op de spits te schuiven, Pavlidis is de enige echte nummer 9 in de selectie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!