Nieuws

Goed nieuws voor Van Gaal: De Ligt én Gravenberch in de basis bij Bayern München

Goed nieuws voor Van Gaal: De Ligt én Gravenberch in de basis bij Bayern München

04-10-2022 18:21

Bayern München start dinsdagavond met Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en Matthijs de Ligt in de basis. Der Rekordmeister neemt het op tegen FC Viktoria Plzen in de Champions League.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd in de Champions League tegen FC Barcelona, wijzigt trainer Julian Nagelsmann zijn team op vijf plekken. Gravenberch, De Ligt, Mazraoui, Serge Gnabry en Leon Goretzka beginnen in de basis ten faveure van Benjamin Pavard, Joshua Kimmich, Marcel Sabitzer, Lucas Hernández (geblesseerd) en Thomas Müller. Müller en Kimmich zij beiden besmet met het coronavirus.

Het is voor zowel De Ligt, Gravenberch als Mazraoui de eerste basisplaats in het miljardenbal bij Bayern München. Het trio ex-Ajacieden maakten deze zomer allen de overstap naar de Bundesliga. Gravenberch en Mazraoui kwamen over van Ajax, terwijl De Ligt overkwam van Juventus.

Opstelling Bayern München: Neuer, Mazraoui, Upamecano, De Ligt, Davies, Goretzka, Gravenberch, Sané, Musiala, Mané, Gnabry.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!