Van Hooijdonk kan op huurbasis terugkeren naar Nederland: 'Wij volgen hem'

Van Hooijdonk kan op huurbasis terugkeren naar Nederland: 'Wij volgen hem'

De kans bestaat dat Sydney van Hooijdonk binnen een halfjaar terugkeert naar Nederland. SC Heerenveen hoopt de 21-jarige reservespits van Bologna te huren.

Henk Veerman is de spits en clubtopscorer van Heerenveen, maar daarna komt lange tijd niets. De Friese club is naarstig op zoek naar een extra aanvaller en Van Hooijdonk staat hoog op de lijst. "Wij volgen hem, al hebben we niet dagelijks contact", bevestigt technisch directeur Ferry de Haan aan de Leeuwarder Courant.

De nood is hoog in het Abe Lenstra Stadion. De Haan: "Een club als Heerenveen móét gewoon twee goede spitsen hebben. Natuurlijk hadden we deze positie het liefst in de zomer al dubbel ingevuld. En ja, in de eindfase van de transfermarkt kwamen nog opties voorbij. Maar van die spitsen waren we niet écht overtuigd. Dan moet ik de beslissing nemen: bij twijfel niet doen. Ik sta daar nog steeds achter."

Van Hooijdonk maakte afgelopen zomer de overstap van NAC Breda naar Bologna, waar hij nog op zijn basisdebuut wacht. Hij kwam al wel tot vier invalbeurten in de Serie A. Van Hooijdonk gaf eerder al aan dat een tijdelijke transfer in de winter tot de mogelijkheden behoort.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie