Nieuws

Ajax-huurling gaat op bezoek bij Manchester City: 'Ze gaan ons verpletteren'

Ajax-huurling gaat op bezoek bij Manchester City: 'Ze gaan ons verpletteren'

04-10-2022 16:13

Mohamed Daramy kijkt uit naar de uitwedstrijd tegen Manchester City. De Ajax-huurling gaat met FC Kopenhagen woensdagavond op bezoek in het Etihad Stadium en hoopt dat zijn ploeg een afstraffing zoals het Manchester United van Erik ten Hag dat zondag onderging, bespaard blijft.

Zondag gaven The Citizens nog een ware voetbalshow weg tegen stadsgenoot Manchester United (6-3). Met dat spel in zijn hoofd is de linksbuiten op de hoede. "Het is natuurlijk gaaf en spannend om daar te spelen", wordt Daramy opgetekend door Bold. "Niemand verwacht iets bijzonders van ons. City zal ons gaan verpletteren kun je bijna zeggen. Maar wij moeten met de juiste mentaliteit voetballen en niet te bang zijn voor ze."

De Deens international is desalniettemin op zijn hoede voor Manchester City. "Je weet wel wat voor wedstrijd het ongeveer gaat worden. We moeten ons enorm gaan inzetten om ervoor te zorgen dat ze niet kunnen winnen. Iedereen weet dat het hier moeilijk gaat worden. We moeten hier niet zo'n pak slaag krijgen zoals Manchester United die zondag kreeg."

Prioriteit in eigen land

Na twee wedstrijden bezet Kopenhagen de derde plek in de poule met Borussia Dortmund, Sevilla en dus Manchester City. Toch ligt de prioriteit bij de nationale competitie volgens Daramy. "We moeten niet vergeten dat die wedstrijd van zaterdag er ook aankomt", doelt hij op de topper tegen FC Nordsjaelland. "We moeten niet écht alles gaan geven om hier drie punten te kunnen halen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!