'Ik wil België niet uitsluiten, maar het liefst speel ik interlands voor Oranje'

'Ik wil België niet uitsluiten, maar het liefst speel ik interlands voor Oranje'

01-12-2021 15:20 Laatste update: 15:37
Nederland 0 Reacties

Pascal Struijk wacht geduldig op zijn eerste uitnodiging voor het Nederlands elftal. Als het aan de 22-jarige verdediger van Leeds United ligt, staat hij volgend jaar op het WK.

Struijk bezit de Nederlandse en Belgische nationaliteit, maar heeft een duidelijke voorkeur. "Om sportieve redenen wil ik België niet uitsluiten. Maar ja, diep van binnen, als ik terugdenk aan mijn dromen als kleine jongen: het liefst speel ik voor Nederland", zegt de in Deurne (België) geboren verdediger in een interview met Voetbal International.

In het verleden had Struijk contact met Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi. Daar bleef het bij. "Ik ga nergens van uit, denk niet dat ik zomaar word opgeroepen ofzo, er zijn veel goede centrale verdedigers. Maar als de KNVB mij bijvoorbeeld laat weten dat ze me in ieder geval een beetje in de gaten houden; dat zou wel heel fijn zijn."

"Mensen zeggen weleens dat het geen grote overgang is, van Marcelo Bielsa (Leeds-manager, red.) naar Louis van Gaal. Ze hebben een beetje dezelfde manier van denken, van handelen", aldus Struijk. "Die switch zou voor mij dus niet zo groot zijn. Scheelt weer."

Vorig jaar ging het plotseling hard met Struijk, die in de jeugd van ADO Den Haag en Ajax speelde. Bielsa lanceerde hem uit het niets in de basispleog van Leeds United. Dit seizoen staat de teller op twaalf Premier League-wedstrijden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie