Nieuws

Guardiola lovend over uitblinker: 'Hij kan spelen op vijf posities'

Guardiola lovend over uitblinker: 'Hij kan spelen op vijf posities'

04-10-2022 14:18

Pep Guardiola heeft de loftrompet gestoken over de voetballende kwaliteiten én de multifunctionaliteit van Phil Foden. De Manchester City-manager denkt dat de Engels international op vijf verschillende posities uit de voeten kan.

Tijdens de 6-3 overwinning op Manchester United was Foden - net als Erling Haaland - goed voor een hattrick, wat hem na afloop van het duel op complimenten van Kevin De Bruyne kwam te staan. De Belgische spelverdeler stelde dat de Engelsman als centrale middenvelder uit de voeten kan. "Ik ben het eens met Kevin", zegt Guardiola op de persconferentie.

Volgens de manager kan Foden op diverse plekken op het veld uit de voeten. "Phil kan spelen op vijf posities. Hij kan zelfs als linksback spelen. Hij heeft een ongelofelijk voetbalinstinct. Foden is een uitzonderlijke speler. Hij is flink gegroeid en qua fysieke conditie betrouwbaar. Elke drie dagen mag hij spelen. Als je in het midden speelt moet je goed door hebben wat er om je heen gebeurt. Aan de zijkant spelen is makkelijker."

'Droom die uitkomt'

De afgelopen zomer van RSC Anderlecht overgekomen Sergio Gómez was eveneens aangeschoven voor het persmoment. Hij kijkt met genoegen terug op de klinkende overwinning in de derby. "Ik ben altijd een City-fan geweest, dus voor mij is het een droom die uitkomt", zegt de Spaanse linksback. "Vroeger keek ik met mijn broer naar de wedstrijden. Ik weet hoe belangrijk deze overwinning was."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!