Nieuws

WK-kansen Reus niet in gevaar door blessure, duel met Sevilla komt echter te vroeg

WK-kansen Reus niet in gevaar door blessure, duel met Sevilla komt echter te vroeg

04-10-2022 13:53

De blessure die Marco Reus medio september opliep, is minder zwaar dan aanvankelijk werd gedacht. De Duitse middenvelder zal deze week, als alles goed gaat, de trainingen gaan hervatten bij Borussia Dortmund. Het Champions League-duel met Sevilla FC komt echter nog te vroeg. 

Reus blesseerde zich tijdens de derby tegen Schalke 04. De blessure zag er destijds ernstig uit en de Duitser werd per brancard in tranen van het veld gevoerd. Enge tijd werd er gevreesd dat de speler het WK in Qatar kon missen door de kwetsuur, maar Reus is inmiddels aan de betere hand. De middenvelder is echter niet mee afgereisd naar Sevilla, waar Borussia Dortmund woensdag aantreedt in de Champions League. 

"Het gaat beter met Marco dan we hadden verwacht. We hopen dat hij begin volgende week de training kan hervatten", zei trainer Edin Terzic begin oktober nog. Reus speelt sinds 2012 al bij Die Schwarzgelben en heeft 48 interlands achter zijn naam staan, waarin hij vijftien keer scoorde. De verwachting is dat de middenvelder volgende week weer inzetbaar zal zijn. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s