Nieuws

'Oekraïne wil met Spanje en Portugal het WK van 2030 gaan organiseren'

'Oekraïne wil met Spanje en Portugal het WK van 2030 gaan organiseren'

04-10-2022 09:10 Laatste update: 09:22

Oekraïne heeft zich gemeld om samen met Portugal en Spanje het WK voetbal in 2030 te organiseren. Het is de bedoeling dat enkele groepswedstrijden in Oekraïne worden afgewerkt tijdens het mondiale landentoernooi. Portugal en Spanje zouden al akkoord zijn gegaan met het verzoek van president Volodimir Zelenski.

The Times pakt uit met het nieuws dat Zelenski zich bij het bid wil voegen en dat inmiddels ook kenbaar heeft gemaakt. De situatie in Oekraïne is nog altijd gevaarlijk en voetbal is inmiddels een grote verbindingsfactor geworden in het land. Zelenski hoopt dat enkele groepswedstrijden in Oekraïne worden gespeeld in 2030. De finales worden vervolgens in Spanje en Portugal afgewerkt. 

De verwachting is dat het nieuws woensdag officieel wordt bekendgemaakt. Het WK van 2022 wordt dit jaar in november afgewerkt in Qatar en dat zorgt voor de nodige kritiek wegens de erbarmelijke omstandigheden van de arbeiders. Over vier jaar wordt het WK in Canada en de Verenigde Staten afgewerkt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!