Amateurclub meldt wedstrijd aan als demonstratie om te kunnen voetballen

Amateurclub meldt wedstrijd aan als demonstratie om te kunnen voetballen

01-12-2021 10:22 Laatste update: 11:02
Eredivisie 0 Reacties

Een bijzondere aankondiging van de Leidse amateurclub LSVV'70: de club wil de wedstrijd van de Vrouwen 1 aanstaande zaterdag als demonstratie aankondigen, zodat er na 17.00 uur gevoetbald kan worden. De vrouwen spelen om 16.30 uur de 'Kikkerpolder-derby' tegen Lugdunum.

Ondanks dat het om een ludieke actie gaat van de Leidse Studenten Voetbal Vereniging, heeft de boodschap een serieuze ondertoon. "De coronamaatregelen zijn nodig, daar willen we niet aan twijfelen. Maar deze maatregel maakt het voor veel mensen onmogelijk om te sporten, terwijl sporten volgens mij op de lange termijn juist de oplossing voor deze pandemie is", zegt coach Wietse Jelles in gesprek met Sleutelstad

Jelles is van plan om woensdagochtend naar het politiebureau te gaan, om de wedstrijd officieel als demonstratie aan te kondigen. 'De betoging wordt afgekondigd door een in het zwart geklede coördinator', staat in de aanvraag van de club, verwijzend naar de scheidsrechter. 'De coördinator voert vocaal en met de fluit de boventoon. We verwachten dat een deel van de massa na de demonstratie niet tevreden zal zijn', aldus de Leidse club.

De burgemeester van Leiden kan officieel alleen een demonstratie verbieden als hij vindt dat de volkgezondheid daardoor op het spel komt te staan. Het is nog maar de vraag of het verzoek van LSVV'70 geaccepteerd gaat worden. Coach Jelles heeft er wel vertrouwen in. "Als ik naar de demonstratie kijk dan zie ik geen enkele reden voor de burgemeester om dit te verbieden", zegt hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie