Nieuws

Van der Vaart ziet probleem bij Ajax: 'Laat het gewoon een keer staan'

Van der Vaart ziet probleem bij Ajax: 'Laat het gewoon een keer staan'

03-10-2022 22:12
0

Rafael van der Vaart kraakt het spelersbeleid van Ajax-trainer Alfred Schreuder. De analist is van mening dat de trainer zich in de problemen brengt met zijn wijzigingen in de basisopstelling.

Tegen Go Ahead Eagles (1-1) zaten Edson Álvarez, Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Mohammed Kudus op de bank. Spelers die normaal gesproken starten voor de Amsterdammers. Daarnaast is het iedere week de vraag wie Schreuder in de spits zet. Van der Vaart stelt dat Schreuder het gewoon een keer moet laten staan als het goed gaat. "Brobbey deed het heel erg goed, maar Kudus ook. Dan kun je Kudus eigenlijk niet eruit halen. Je geeft jezelf problemen. Dan denk ik: laat het gewoon staan zoals het staat", vertelde de voormalig Ajacied aan tafel bij Rondo.

Marco van Basten deelt de mening van Van der Vaart en is van mening dat een ploeg het best presteert als je ze vaak in eenzelfde formatie laat spelen. San Marco liet het in het midden wie hij in de spits zou positioneren tegen Napoli dinsdagavond. "Het is goed gegaan met Kudus, maar daarvoor moet je met die spelers werken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie