Nieuws

Napoli-smaakmaker was dicht bij overstap naar Ajax: 'Prijs was te hoog'

Napoli-smaakmaker was dicht bij overstap naar Ajax: 'Prijs was te hoog'

03-10-2022 20:13 Laatste update: 20:34

Napoli-sensatie Khvicha Kvaratskhelia was dicht bij een overstap naar Ajax, ze meldt Shota Arveladze in De Telegraaf. De voormalig Ajacied ziet in zijn landgenoot een van de grootste talenten ooit.

Kvaratskhelia maakt momenteel furore bij Napoli. De verrassend koploper van de Serie A nam de Georgiër  afgelopen winter over van Lokomotiv Moskou en plukt daar nu de vruchten van. "Hij werd in de afgelopen wintertransferperiode aangeboden, maar de tijd was te kort en de prijs van vijftien miljoen euro te hoog. Zijn statistieken bij Lokomotiv Moskou waren niet zo goed. Ajax wilde negen tot twaalf miljoen euro betalen. Uiteindelijk kocht Napoli hem voor tien miljoen euro. Zo gaat dat soms. Lazio Roma, Atletico Madrid en Leeds United hadden hem ook op de radar, omdat hij in de Georgische nationale ploeg al had gescoord tegen Zweden en Spanje", aldus Arveladze.

Ajax en Napoli treffen elkaar komende dinsdag in de Champions League. Alle ogen zullen aan Italiaanse kant gericht zijn op Kvaratskhelia die in tien duels in Italiaanse dienst al vijf keer scoorde en drie assists leverde. "Ik heb vanwege de aanwezigheid van Khvicha bijna alle wedstrijden van Napoli gezien en dat is écht een sterke ploeg. De ongeslagen koppositie in de Serie A is geen toeval, want ik vind dat het middenveld en de aanval heel goed zijn. Het offensieve spel maakt de duels leuk om naar te kijken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!