Nieuws

Enquête VVCS zorgt voor opschudding: elf procent spelers gokt op eigen competitie

Enquête VVCS zorgt voor opschudding: elf procent spelers gokt op eigen competitie

03-10-2022 18:26
0

De regels omtrent weddenschappen op voetbal worden niet door elke voetballer in Nederland goed nageleefd. Dat blijkt uit een enquête van spelersvakbond VVCS.

Uit die enquête blijkt dat maar liefst elf procent van de spelers die in Nederland geld inzetten op voetbal, dat op wedstrijden uit de eigen divisie doet. Dat is niet toegestaan in Nederland. Verder blijkt dat iets meer dan de helft van alle spelers in de Eredivisie zet geld in op wedstrijden. In de Keuken Kampioen Divisie gaat het om veertig procent. Tien procent van de spelers die aangeven dat ze wedden op voetbalduels, doet dit op wekelijkse basis.

"Wedden op wedstrijden in 'eigen' competities is expliciet strafbaar, om de integriteit van het voetbal te bewaken, maar ook om de schijn van beïnvloeding, partijdigheid en vooringenomenheid te voorkomen", reageert de KNVB bij de NOS.

Toch worden spelers zelden gestraft voor het gokken op wedstrijden in eigen competitie. Tom Beugelsdijk werd vorig seizoen een aantal duels geschorst, terwijl ook Jordy Clasie gestraft is voor ongeoorloofde gokpraktijken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie