Transfernieuws

Letschert vindt nieuw onderdak na contractontbinding AZ en gaat naar Denemarken

Letschert vindt nieuw onderdak na contractontbinding AZ en gaat naar Denemarken

03-10-2022 16:12

Timo Letschert heeft een nieuwe werkgever gevonden in Denemarken. De voetballer, die eind augustus bij AZ vertrok, gaat aan de slag by Lyngby BK. De club is hekkensluiter in de Superligaen, het hoogste niveau in Denemarken.

Letschert bevond zich het afgelopen seizoen in een uitzichtloze situatie bij AZ en uiteindelijk werd besloten het contract van de Nederlander te ontbinden. De centrale verdediger was sindsdien clubloos en gaat nu aan de slag in Denemarken, meldt Lyngby via de officiële kanalen. 

De verdediger begon als basisspeler bij AZ, maar kon door privé-problemen niet presteren tegen FC Twente en werd onmiddelijk gewisseld. Letschert kon na het incident het vertrouwen van de club niet meer terugwinnen. "Een aantal dagen na de wedstrijd heb ik mijn situatie uitgelegd. Maar daarmee heb ik bij hem (Pascal Jansen, red.) blijkbaar geen snaar geraakt waardoor hij begrip voor me kon opbrengen. Zonder zijn vertrouwen slaagde ik er vervolgens niet in om me terug te knokken in de basis, omdat ik voor mijn gezinnetje koos. Dat was op dat moment het enige dat telde", zei Letschert ruim een jaar na het incident. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s