Nieuws

Ajax haalt opgelucht adem: Napoli kan niet over topspits beschikken

Ajax haalt opgelucht adem: Napoli kan niet over topspits beschikken

03-10-2022 15:45

SSC Napoli zal dinsdag in het duel met Ajax niet kunnen beschikken over Victor Osimhen. De aanvaller heeft nog te veel last van een blessure en dat is voor de Amsterdammers een flinke meevaller. 

Osimhen is niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Napoli die de club maandagmiddag heeft gepubliceerd. Piotr Zielinski is wel van de partij: de Pool speelde een sterke wedstrijd met het nationale elftal tegen Nederland in de Nations League. Osimhen maakte het afgelopen seizoen achttien doelpunten in 32 wedstrijden voor Napoli. Daarnaast gaf de Nigeriaan ook zes assists. Osimhen raakte begin september geblesseerd aan zijn bovenbeen en werkt nog altijd aan zijn herstel. Het treffen met Ajax komt daarin te vroeg. 

De Nigeriaan treft in Calvin Bassey een landgenoot en mede-international. Osimhen stond in 2019 met LOSC Lille al tegenover de Amsterdammers. Ajax won dat tweeluik overtuigend met overwinningen van 3-0 en 0-2. Ajax ontvangt Napoli dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA en trapt om 21.00 uur. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!