Nieuws

Schreuder onder de indruk van Lucca: 'Verder ontwikkelen en dan misschien basis'

Schreuder onder de indruk van Lucca: 'Verder ontwikkelen en dan misschien basis'

03-10-2022 14:48

Lorenzo Lucca heeft nog niet veel minuten kunnen maken bij het eerste elftal van Ajax, maar de lange spits maakt een goede indruk op trainer Alfred Schreuder. De oefenmeester gelooft dat de huurling van AC Pisa in de toekomst best in de basis kan beginnen na zich verder te ontwikkelen. 

Schreuder schoof maandagmiddag aan voor de persconferentie in aanloop naar het duel tussen Ajax en Napoli en sprak kort over de spits van ruim twee meter. "We zijn tevreden met de ontwikkeling van Lucca, hij ontwikkelt zich goed", stelt Schreuder. "Hij is nog altijd jong, in de laatste wedstrijden viel hij goed in, zeker op bezoek bij AZ."

De concurrentie is moordend bij Ajax in de spitspositie, maar Schreuder gelooft dat de Italiaan zich in de basis kan spelen. "We hebben andere spelers die als spits kunnen spelen. Hij zal voor nu vooral van de bank komen, maar als hij zich verder ontwikkelt, kan hij ook als spits beginnen in de komende tijd. Hij is sterk in de lucht en hij is een vechter", besluit Schreuder. Ajax ontvangt dinsdagavond Napoli in de Champions League en de Amsterdammers moeten een resultaat neerzetten na de nederlaag tegen Liverpool. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!