Nieuws

Schreuder: 'Kritiek is normaal als trainer van Ajax, geen spijt van mijn keuzes'

Schreuder: 'Kritiek is normaal als trainer van Ajax, geen spijt van mijn keuzes'

03-10-2022 13:33

Alfred Schreuder begon zaterdagavond tegen Go Ahead Eagles met een verkapt B-elftal bij Ajax. Dat resulteerde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel en de nodige kritiek op de trainer van de Amsterdammers.

Schreuder liet Florian Grillitsch en Lucas Ocampos beginnen. Ook Brian Brobbey had een basisplaats. De trainer kreeg na afloop kritiek op die beslissingen. "Als je gelijkspeelt tegen Go Ahead Eagles is kritiek normaal. Als je die wedstrijd gewoon gewonnen had, was er waarschijnlijk geen kritiek geweest. Dat hoort erbij als trainer van Ajax. Ik sta nog steeds achter mijn keuze. We hebben het niet goed gedaan tegen Go Ahead, dat is duidelijk", laat de Ajax-coach weten op de persconferentie.

Bij Schreuder zelf ging de focus al snel weer naar het duel met Napoli, dat dinsdag op het programma staat. "Je bespreekt de wedstrijd nog met de trainers. Daarna ga je gewoon naar bed en bereid je je voor op de volgende dag." Of de trainer niet naar talkshows kijkt? "Nee, daar kijk ik echt niet naar. Sorry."

Dinsdagavond speelt Ajax om 21.00 uur tegen Napoli. Het Champions League-duel wordt afgewerkt in de Johan Cruijff Arena. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!