Nieuws

Reijnders schrok van tackle op Brobbey: 'Nooit mijn intentie hem te blesseren'

Reijnders schrok van tackle op Brobbey: 'Nooit mijn intentie hem te blesseren'

03-10-2022 10:35

Tijani Reijnders stond twee weken geleden slecht op de kaart toen hij een zware overtreding op Brian Brobbey beging. De speler van AZ ontsnapte aan een rode kaart en laat nu weten dat het nooit zijn bedoeling was een harde charge op Brobbey uit te voeren. 

Reijnders schuift aan bij De Voetbalkantine van ESPN om zijn kant van het verhaal te belichten. "Ik raakte hem harder dan verwacht", geeft Reijnders toe. "Ik schrok ervan. Ik had nooit de intentie om hem geblesseerd te trappen."

De charge met bestraft met geel en daar kwam de middenvelder goed mee weg. "Gelukkig kwam ik weg met geel. Het had ook wel rood kunnen zijn. Ik dacht eerlijk gezegd ook dat ik rood zou krijgen, want scheidsrechter Bas Nijhuis wachtte even. Gelukkig mocht ik blijven staan", geeft Reijnders toe. 

AZ won het duel met Ajax en wist ook het afgelopen weekend winnend af te sluiten tegen FC Groningen. Door de misstappen van Ajax en PSV is AZ daarom de huidige koploper van de Eredivisie

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!