Transfernieuws

'Chelsea en Leipzig zijn het eens, Franse ster vanaf volgende zomer in Londen'

'Chelsea en Leipzig zijn het eens, Franse ster vanaf volgende zomer in Londen'

03-10-2022 09:03

Chelsea FC en RB Leipzig zijn het eens geworden over de transfer van Christopher Nkunku. De Franse middenvelder verkast de komende zomer naar Londen en daar hebben The Blues ruim zestig miljoen euro voor over. 

Het doorgaans betrouwbaar The Athletic weet te melden dat Chelsea het bedrag van de ontsnappingsclausule volledig zal betalen voor de Franse middenvelder, die de afgelopen zomer verrassend bij Leipzig besloot te blijven. De middenvelder kende een waanzinnig seizoen bij Die Roten Bullen en was in 52 wedstrijden bij 55 doelpunten betrokken. Nkunku verlengde in juni zijn contract tot 2026 bij Leipzig, maar destijds werd er wel een ontsnappingsclausule opgenomen voor ruim zestig miljoen euro. 

Chelsea wil de middenvelder koste wat kost naar de Engelse hoofdstad halen en is er inmiddels uit met Leipzig. Het is de bedoeling dat de Fransman de komende zomer permanent de overstap maakt naar Chelsea. De Londense club is niet ideaal aan het seizoen begonnen en staat momenteel vijfde in de Premier League. Manager Thomas Tuchel werd onlangs nog vervangen door Graham Potter vanwege de tegenvallende resultaten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!