Nieuws

Backs spelen hoofdrol bij Twente: 'Eenmaal op gang ben ik niet te stoppen'

Backs spelen hoofdrol bij Twente: 'Eenmaal op gang ben ik niet te stoppen'

03-10-2022 07:55

FC Twente won zaterdag overtuigend van Vitesse en dat kwam mede door Joshua Brenet en Gijs Smal. De backs van Twente maakten allebei een doelpunt en zijn vaak van groot belang voor de Tukkers. 

Na het duel met Vitesse zijn de offensieve cijfers van Brenet en Smal beter dan die van spits Ricky van Wolfswinkel en middenvelder Michel Vlap. Het geeft nog maar eens aan hoe belangrijk de opkomende backs zijn in het spel van de ploeg van Ron Jans. "In onze manier van spelen zijn wij ontzettend belangrijk, al valt er nog veel meer uit te halen", stelt Brenet in gesprek met Tubantia. "Ik sta nu op twee goals en twee assists, maar dat hadden er eigenlijk meer moeten zijn."

Brenet begon zijn voetbalcarrière als aanvaller, maar is inmiddels niet meer weg te denken uit de verdediging. "Ik ben stukken gevaarlijker als ik de ruimte voor me heb. Dan kan ik gaan, in plaats van dat ik er al sta. Als ik eenmaal op gang ben, ben ik in mijn ogen niet meer te stoppen. Bovendien is dit een heerlijke periode om back te zijn. In het moderne voetbal moeten de verdedigers aanvallen en de aanvallers verdedigen. Ideaal voor ons dus", besluit Brenet. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie