Vele afwezigen zorgen voor frustratie bij Guardiola: We hebben echt een probleem

Vele afwezigen zorgen voor frustratie bij Guardiola: "We hebben echt een probleem"

30-11-2021 21:57 Laatste update: 30-11-2021 21:57
Premier League 0 Reacties

Pep Guardiola trekt aan de alarmbel in Engeland: de manager van Manchester City heeft te maken met veel afwezigen in de selectie en maakt zich zorgen over het overvolle programma van de komende weken.

Guardiola moet een aantal belangrijke spelers uit zijn selectie missen in het aankomende duel met Aston Villa. Aymeric Laporte is geschorst, Ferran Torres kan niet spelen door een blessure aan zijn voet en Kevin De Bruyne is nog niet wedstrijdfit na zijn coronabesmetting. Hij kan wel weer op de bank plaatsnemen. "Kevin was negatief, maar kon nog niet trainen, Kevin moet fit zijn om zijn klasse te kunnen tonen", aldus Guardiola op de persconferentie. Ook het meespelen van Jack Grealish en Phil Foden lijkt nog onzeker.

Manchester City heeft een druk schema: de komende zes weken worden er negen Premier League-duels gespeeld. "We bevinden ons in een noodsituatie, omdat we weinig, weinig, weinig mensen hebben", zegt de vijftigjarige Spanjaard. Guardiola benadrukt dat hij niet graag klaagt over afwezige spelers, maar dat vooral de timing nu erg vervelend is. "Voor december, de zwaarste maand van het jaar, hebben we echt een probleem. We hebben maar veertien of vijftien spelers over en de meeste spelers hebben al heel veel minuten gespeeld", zegt hij bezorgd.

Woensdagavond om 21.15 uur gaan The Citizens op bezoek bij Aston Villa. De ploeg van Guardiola zal hopen op een misstap van Chelsea eerder op de avond, dat op bezoek gaat bij Watford. Bij puntverlies van Chelsea kan City namelijk de koppositie in de Premier League overnemen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie