Nieuws

Geen zorgen bij Slot na remise: 'Ik geloof in de ontwikkeling van onze spelers'

Geen zorgen bij Slot na remise: 'Ik geloof in de ontwikkeling van onze spelers'

03-10-2022 07:19 Laatste update: 07:20

Arne Slot is van mening dat er nog genoeg rek zit in zijn elftal, ondanks het gelijke spel van Feyenoord op bezoek bij NEC Nijmegen. De Rotterdammers verspeelden zondag voor de derde keer punten in de Eredivisie

Feyenoord zag eerder in het weekend concurrenten Ajax en PSV gelijkspelen, maar volgens Slot hield de ploeg zich daar niet mee bezig. "Ik ben er mijn bespreking mee begonnen dat we zo min mogelijk met het puntenverlies van Ajax en PSV bezig moesten zijn. We zijn een team, dat nieuw is met elkaar. Dat moet gaan werken is aan het zichzelf ontwikkelen. De enige referentie is de dag van gisteren. Dat we beter moeten worden", laat Slot weten na afloop van het duel tegenover ESPN

De club trok de afgelopen zomer vijftien spelers aan en is nog in transitie. "Ik vind het een compliment, dat mensen bij zo’n nieuw team bezig zijn met wat Ajax en PSV hebben gedaan. Blijkbaar heeft deze groep al in het begin zoveel laten zien, dat de buitenwereld daarmee bezig is. Maar wij weten dat we nog heel veel stappen moeten maken", stelt Slot. 

De trainer wisselde maar liefst vijf keer en liet daarmee zien dat Feyenoord over een prima selectiebreedte beschikt. Het mocht echter niet baten, aangezien geen van de spelers opstond om het duel te beslissen. "Als een tegenstander zo verdedigend staat, heb je een bijzonder moment nodig of een schitterende combinatie, die echt tot de allerlaatste pass goed verloopt. Die waren er ditmaal niet", besluit Slot. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!