Nieuws

Emmen en Heerenveen sluiten speelronde af met doelpuntloos gelijkspel

Emmen en Heerenveen sluiten speelronde af met doelpuntloos gelijkspel

02-10-2022 21:56 Laatste update: 22:18

FC Emmen en sc Heerenveen hebben het Eredivisieweekend afgesloten met een doelpuntloos gelijkspel. Een typische 0-0-wedstrijd op De Oude Meerdijk, waarin echt spektakel uitbleef.

Organisatorisch stond het in de eerste helft vrij aardig bij Emmen, dat het balbezit aan de Friezen moest laten. Ondanks dat werd er weinig weggegeven en was het zelf middels Jari Vlak en Richairo Zivkovic dicht bij de openingstreffer. Veel meer gebeurde er niet en dus ging men aan de thee met een 0-0 ruststand.

De eerste echte grote kans voor Heerenveen ontstond pas op driekwart van de wedstrijd. Amin Sarr legde de bal op een presenteerblaadje voor Milan van Ewijk, maar die rondde wild af en schoot daardoor naast. De ploeg met de meeste aanspraak op een driepunter was echter Emmen, dat middels Bouchouari en Assehnoun nog dichtbij een late treffer was.

Door het gelijkspel zijn de Drenten verlost van de laatste plaats, die nu op doelsaldo wordt overgedragen aan FC Volendam. Heerenveen staat zesde en draait nog steeds keurig mee in de subtop.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!