Nieuws

De Boer vindt kritiek op Lang overdreven: Voetbalkwaliteiten zijn ongekend

De Boer vindt kritiek op Lang overdreven: "Voetbalkwaliteiten zijn ongekend"

30-11-2021 21:21 Laatste update: 01-12-2021 11:08

Ronald de Boer vindt dat er niet genoeg wordt gesproken over de voetbalkwaliteiten van Noa Lang, maar dat het te veel gaat over zijn maniertjes. Nederland viel over de 22-jarige buitenspeler van Club Brugge heen, nadat hij geïrriteerd oogde in het duel met KRC Genk.

"Ik weet niet goed waarom wij Nederlanders negatiever zijn. Ik begrijp wel dat hij kleur brengt in de competitie, maar jullie kunnen toch niet ontkennen dat die maniertjes er zijn, niet?", zegt De Boer lachend tegen Het Laatste Nieuws. De Boer reageerde ook op de kritiek die Marco van Basten eerder had op Lang in het programma Rondo. "Kijk mij doen, jullie weten er niets van. Dat wekt blijkbaar veel irritatie op in Nederland. Dan kan ik mij wel vinden in wat Marco zegt. En hij mag als drievoudig Gouden Bal-winnaar toch ook wel wat zeggen…", zegt De Boer.

De Boer is gecharmeerd van Lang als voetballer en maakt zelfs een eervolle vergelijking. "Je kan zo gek mogelijk doen, maar je moet ook wel presteren. Brugge is een geweldige stap voor hem geweest. Laat ons wel wezen: zijn voetbalkwaliteiten zijn ongekend. Hij doet een beetje aan Michael Laudrup denken. Hoe makkelijk hij speelt, hoe gracieus hij voorbij zijn tegenstander gaat", aldus De Boer.

Lang heeft een indrukwekkend debuutseizoen achter de rug bij Club Brugge, waarin hij zestien keer scoorde en zeven assists gaf in de competitie. Dit seizoen staat hij na vijftien wedstrijden op vier doelpunten en zeven assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!