Nieuws

Feyenoord-discussie laait op, Slot bijt op tong: 'Je ziet Gimenez niet bewegen'

Feyenoord-discussie laait op, Slot bijt op tong: 'Je ziet Gimenez niet bewegen'

02-10-2022 17:39 Laatste update: 17:46
8

Feyenoord speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk bij NEC Nijmegen, maar in de slotfase leken de Rotterdammers nog op voorsprong te komen. Leidsman Serdar Gözübüyük keurde de actie van Santiago Gimenez echter af, waardoor zijn treffer niet doorging. Arne Slot vindt er het zijne van.

NEC-doelman Jasper Cillessen stond op het punt een uittrap te nemen, toen Gimenez schuin voor hem bleef staan. De Mexicaan kreeg de bal vervolgens tegen hem aangeschoten en rondde daarna af in het lege doel. De treffer werd afgekeurd, maar er heerst twijfel of dat een terechte beslissing was van Gözübüyük. "Volgens mij mag je geen beweging maken richting de bal. Dat deed Gimenez niet", aldus Slot bij ESPN. "Je ziet hem niet bewegen. Hij doet alleen zijn billen naar achteren. Maar goed, de scheids floot al voordat hij hem binnen werkte."

Toch wil de trainer de schuld van het puntverlies van Feyenoord niet aan de scheidsrechter toerekenen. "Ik focus me vooral op de dingen waar ik invloed op heb. Ik wil hier zo min mogelijk van vinden."

Feyenoord staat door het gelijke spel vierde in de Eredivisie met zeventien punten. PSV staat derde met achttien punten en Ajax tweede met negentien punten. AZ is de koploper met twintig punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie