Nieuws

Ajax toont interesse in 16-jarig toptalent die indruk maakt bij FC Kopenhagen

Ajax toont interesse in 16-jarig toptalent die indruk maakt bij FC Kopenhagen

30-11-2021 20:48 Laatste update: 01-12-2021 11:11

Ajax volgt toptalent Roony Bardghji, melden Zweedse en Deense media. De zestienjarige sensatie van FC Kopenhagen is sinds deze maand speelgerechtigd in Denemarken en staat direct in de basis. 

Op 15 november dit jaar werd Bardghji zestien jaar oud en mocht hij officieel op het hoogste niveau van Denemarken spelen. Kopenhagen-trainer Jess Thorup maakte direct gebruik van die mogelijkheid en gooide zijn toptalent in de wedstrijden daarna direct voor de leeuwen. In de laatste wedstrijd tegen Aalborg BK wist Barghji al direct tot scoren te komen.

Ajax is niet de enige club die het Zweedse talent nauwlettend in de gaten houdt. Grootmachten als Bayern München, FC Barcelona en Chelsea zitten ook achter Bardghji aan en hebben hem zelfs al een stage aangeboden. In de Deense en Zweedse pers wordt gespeculeerd over een transfersom van dertien miljoen euro. 

Thorup hoopt zijn piepjonge aanvaller wel nog even binnen boord te houden. "Het is niet de bedoeling dat ze hier slechts een paar wedstrijden spelen en dan vertrekken. Deze spelers moeten hier een paar jaar willen blijven om Kopenhagen aan mooie resultaten te helpen", zegt de trainer tegen TV3. Toch weet de trainer ook dat het snel kan gaan in de hedendaagse voetbalwereld. "Als er echt grote clubs komen, gaat geld natuurlijk ook een rol spelen. Maar ik vind hem nog niet rijp voor een transfer", aldus de Deense oefenmeester.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!