Wedstrijdverslag

Fortuna wint in eigen huis van Volendam na mooie goals Embaló en Özyakup

Fortuna wint in eigen huis van Volendam na mooie goals Embaló en Özyakup

02-10-2022 14:23

Fortuna Sittard heeft in eigen huis gewonnen van FC Volendam. De Limbergers wonnen zo voor de tweede keer op rij in de Eredivisie.

Fortuna kwam in de 33ste minuut op voorsprong door een geweldige treffer van Úmaro Embaló. De aanvaller kreeg de bal op de rand van de zestien en krulde de bal fantastisch in de bovenhoek. Zes minuten later moest Volendam-aanvaller Bilal Ould-Chikh het veld verlaten vanwege een rode kaart, die hij kreeg na inmenging van de VAR voor een overtreding op George Cox. Vlak voor rust breidde Fortuna de voorsprong uit via Oguzhan Özyakup, die op aangeven van Ivo Pinto scoorde.

In de tweede helft bleef Fortuna aanvallen en vooral Burak Yilmaz was erop gebrand zijn goaltje mee te pikken. De Turkse spits kreeg de nodige mogelijkheden om te scoren, maar slaagde daar niet in. De ene kans vloog hoog over, terwijl de andere bal op de paal belandde. Volendam kreeg via Robert Mühren nog de kans op de aansluitingstreffer, maar Fortuna kwam niet meer in de problemen.

Fortuna klimt door de overwinning naar de veertiende plek in de Eredivisie. De ploeg heeft zeven punten. Volendam heeft twee punten minder en staat nu zeventiende.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!