Nieuws

'Ik weet zeker dat Johan Cruijff hoofdschuddend naar Mbappé kijkt'

'Ik weet zeker dat Johan Cruijff hoofdschuddend naar Mbappé kijkt'

02-10-2022 10:36 Laatste update: 10:37

Arsène Wenger is altijd al een enorme fan geweest van Johan Cruijff. De Fransman keek erg op naar de Nederlandse voetballegende en tijdens een evenement van de Johan Cruyff Foundation vertelt hij waarom.

"Ik bewonderde hem. We wisten niet wat we zagen, zoiets kenden we niet", vertelt Wenger, opgetekend door Voetbal International. "Hij was de eerste spits die geen spits was. Nummer 9 en 10 tegelijk. De eerste die coach en speler tegelijk was. Onze generatie ontdekte iets wat we nooit gezien hadden. Hij wilde mensen direct beïnvloeden. Echte leiders zijn mensen die zo’n grote overtuigingskracht hebben dat ze anderen beïnvloeden. Als je hem ontmoette, was er geen ruimte voor twijfel. Natuurlijk zal hij die gehad hebben, maar je merkte die nooit op", vervolgt de voormalig trainer van onder meer Arsenal en AS Monaco.

Wenger is ook gefascineerd door de Nederlandse school. "Ik heb me vaak afgevraagd hoe dat nu kan. Nederlandse spelers verhieven voetbal soms tot een kunstvorm, net als Johan. Ik weet niet wat jullie in Nederland doen en wat er in het DNA zit, maar de elegantie van de spelers is ongekend", aldus Wenger, die afsluit met een mooie quote. "Ik weet zeker dat Johan hoofdschuddend naar Mbappé kijkt, ik hoor hem gewoon al zeggen: Kijk, die is niet goed genoeg, ik weet zeker dat ik hem beter kan maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!