Nieuws

De Jong lovend over Tadic: 'Eén van de belangrijkste aankopen van Ajax geweest'

De Jong lovend over Tadic: 'Eén van de belangrijkste aankopen van Ajax geweest'

2 oktober - 09:40
0

Dusan Tadic heeft een geweldige indruk gemaakt op Siem de Jong. De Ajax-captain was een absolute leider, zowel op het veld als daarbuiten en bracht een stukje professionaliteit met zich mee.

"Hij is één van de belangrijkste aankopen van Ajax geweest", vertelt De Jong in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International. "Hij is altijd zó professioneel bezig met zichzelf. Hij heeft binnen de club ook dingen aangegeven die hij professioneler wilde zien. Hij zag het allemaal toen al voor zich, hoe het er nu uitziet. Hij vond dat Ajax weer mee moest doen in de Champions League en altijd kampioen moest worden. Daarvoor kwam hij ook naar Amsterdam. Dat was wel even wat anders in de kleedkamer"

De Jong, die zelf zijn wedstrijden speelt voor De Graafschap, hoort weleens de nodige kritiek op Tadic. De oud-Ajacied stelt dat hij de Servische aanvaller er niet uit zou halen. "Hoe hij tegen Liverpool de bal vasthield, dat kunnen er echt maar weinig. Als hij wordt ingespeeld lijkt het bijna of de man in zijn rug er niet is. Dat is als je onder druk staat wel heel lekker om te hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie