Nieuws

Oud-keepers hebben vertrouwen in Bijlow: 'Dan is hij er gewoon bij in Qatar'

Oud-keepers hebben vertrouwen in Bijlow: 'Dan is hij er gewoon bij in Qatar'

02-10-2022 09:21

Justin Bijlow zat de afgelopen interlandperiode niet bij de selectie van het Nederlands elftal. Volgens oud-keepers Sander Westerveld en Joop Hiele behoort de Feyenoord-goalie tot de drie beste doelmannen van Nederland en gaat hij ook gewoon mee naar het WK in Qatar.

Bondscoach Louis van Gaal koos de laatste interlandperiode voor Jasper Cillessen, Remko Pasveer, Mark Flekken en Andries Noppert. "Hij hoeft maar één goede wedstrijd te spelen en dan kan de topvorm terug zijn. Dan is hij er gewoon bij in Qatar", vertelt Westerveld over Bijlow in gesprek met de NOS. "Van Gaal heeft de Nations League gebruikt om Andries Noppert beter te leren kennen, die een mindere keeper is dan Bijlow."

Ook Hiele is overtuigd van de kwaliteiten van Bijlow. "Van Gaal weet al hoe Bijlow is. Hoe hij keept en in de groep functioneert. Ze zoeken nu keuzemogelijkheden naast Jasper Cillessen, Remko Pasveer en Bijlow. Ik denk dat hij gaat kiezen uit die drie en Mark Flekken."

Westerveld stelt dat het thuislaten van Bijlow ook nog een achterliggende gedachten zou kunnen hebben. "Het zou weleens een bewust signaal geweest kunnen zijn naar Bijlow. Hij is bij Feyenoord toch minder beslissend geweest. Hij pakt minder 'onhoudbare' ballen dan een jaar geleden. Van Gaal wilde hem daarom misschien prikkelen en kijken hoe hij daar nu in de eredivisie op reageert. Ik weet niet of Van Gaal het bewust gedaan heeft, maar het zou me niets verbazen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!