Nieuws

Karlsson heeft genoten van rentree: 'Moet wel weer in de flow komen'

Karlsson heeft genoten van rentree: 'Moet wel weer in de flow komen'

02-10-2022 08:51 Laatste update: 08:53

Jesper Karlsson was de grote man aan de zijde van AZ zaterdagavond. De Alkmaarders wonnen met 1-4 van FC Groningen en zijn nu koploper van de Eredivisie.

Na maanden afwezigheid door blessureleed was Karlsson er in de Euroborg weer bij. De Zweed drukte direct weer zijn stempel op het spel van AZ door het tweede doelpunt van de avond te maken. "Ik geloof altijd dat ik kan scoren, maar als je er vier maanden uit hebt gelegen, moet je wel weer in een flow komen. Het was een makkelijke goal. Tijjani deed al het werk. Hij speelde goed vandaag", vertelde de aanvaller bij ESPN.

Karlsson had zelf niet verwacht om in de basis te staan. "We hoorden vanochtend pas dat Jens (Odgaard) ziek was en niet kon spelen. Ik ben zelf ook ziek geweest, maar ik kon spelen. Ik heb er vier maanden uit gelegen. Het was niet makkelijk om terug te keren. Het doet veel met me en ik wilde het goed doen. De ploeg doet het uitstekend. Ik ben er niet het hele seizoen bij geweest, maar ik ben warm ontvangen." De 24-jarige aanvaller bleef in de rust achter in de kleedkamer omdat hij moeite had met ademen. Dit mocht de pret echter niet bederven aangezien AZ na acht speelrondes bovenaan staat in de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!