Nieuws

Massale voetbalrellen kosten 129 mensen het leven in Indonesië

Massale voetbalrellen kosten 129 mensen het leven in Indonesië

02-10-2022 07:56

Een wedstrijd in Indonesië is compleet uit de hand gelopen. Na de wedstrijd tussen aartsrivalen Arema FC en Persebaya Surabaya braken rellen uit waarbij zeker 129 mensen om het leven zijn gekomen.

De wedstrijd in de stad Malang eindigde in een 2-3 eindstand. Na het laatste fluitsignaal bestormden duizenden fans het veld. De lokale politie moest traangas inzetten om de menigten uit een te drijven. Volgens de politie kwamen de meeste mensen om het leven in het gedrang op het veld. Op beelden die rond gaan op sociale media is de ravage op en om het veld te zien.

De autoriteiten hebben de competitie met minstens één week opgeschort. Daarnaast wordt een onderzoek ingesteld naar de veiligheid rondom voetbalwedstrijden. In het stadion zouden ook meer dan de toegestane 30.000 supporters hebben gezeten. Wegens de rivaliteit had de politie al geadviseerd om de wedstrijd overdag en zonder uitsupporters af te werken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!