Nieuws

Haaland kijkt uit naar speciale derby: 'Deze wedstrijden betekenen alles'

Haaland kijkt uit naar speciale derby: 'Deze wedstrijden betekenen alles'

2 oktober - 07:38 Laatste update: 07:41
0

Erling Haaland kijkt uit naar de ontmoeting met Manchester United zondagmiddag. Voor de Noor is het zijn eerste Premier League-derby met ook nog eens een bijzonder tintje.  

Haaland schoot tot nu toe als een raket uit de startblokken. De Noor kwam dit seizoen slechts één Premier League-wedstrijd niet tot scoren waardoor het meestal niet de vraag is of hij gaat scoren, maar hoeveel. "Het gaat de eerste Manchester-derby zijn waarin ik speel nadat ik er zo veel op TV met mijn vader heb gezien", vertelt Haaland tegenover The Guardian. "Het wordt een speciaal moment voor me. Het is gewoon een wedstrijd, maar ik weet ook dat derby’s intenser zijn. Deze wedstrijden betekenen alles voor de fans."

Over de wedstrijd zelf verwacht Haaland dat het lastig gaat worden. "Alles is mogelijk in een derby waardoor we op ons best moeten zijn om er alles uit te halen. Wat ik altijd heb geweten en nu zelf heb meegemaakt is dat iedere Premier League-wedstrijd zwaar is. Je moet op je best zijn en als je dat niet bent wordt je afgestraft." De aftrap van de Manchester-derby is zondagmiddag om 15.00 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie