Cocu verliest kansloos bij debuut: Twente domineert en houdt zicht op top-drie

01-10-2022 22:59 Laatste update: 23:11

FC Twente heeft in eigen huis afgerekend met Vitesse. De Tukkers verpestten het debuut van Phillip Cocu en wonnen met 2-0.

Twente begon sterk aan het thuisduel en leek via Robin Pröpper op een vroege voorsprong te komen. De kopbal van de captain ging echter net naast, maar de grote kans was het startsein voor de rits aan kansen voor de Tukkers. Vaclav Cerny raakte even later de paal, maar was vlak voor rust aangever bij de openingstreffer van Joshua Brenet, die doelman Kjell Scherpen kansloos liet: 1-0.

Cocu kon moeilijk tevreden zijn met het vertoonde spel van zijn ploeg en had in de rust de tijd om het een en ander te veranderen. De bezoekers leken het tweede bedrijf beter voor de dag te komen, maar kwamen een kwartier voor tijd op een 2-0 achterstand door een goal van Virgil Misidjan. In de laatste minuut deed Gijs Smal nog een duit in het zakje door de 3-0 aan te tekenen.

Door de winstpartij verstevigt Twente de vijfde plek op de ranglijst. Vitesse staat zestiende met vijf punten uit acht wedstrijden.