Ajax komt niet verder dan gelijkspel tegen Go Ahead, AZ blijft koploper

01-10-2022 21:57 Laatste update: 22:03
2

Ajax heeft in eigen huis twee kostbare punten laten liggen. De ploeg van trainer Alfred Schreuder kwam tegen Go Ahead Eagles niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Ajax verscheen met Florian Grillitsch en Lucas Oampos aan de aftrap. De Amsterdammers namen direct het initatief in de wedstrijd, maar hadden moeite met het creëren van echte kansen. Verder dan wat kleine mogelijkheden voor Dusan Tadic en Brian Brobbey kwam Ajax niet, tegen een goed verdedigend Go Ahead. Vlak voor rust was het dan toch raak voor Ajax. De thuisploeg kwam op voorsprong via Davy Klaasen, die daarmee de vierde Ajax-speler deze eeuw is die betrokken was bij honderd doelpunten.

In de tweede helft ging Ajax op zoek naar de tweede treffer van de avond. Ocampos was dichtbij de verdubbeling van de score, maar in de 78e minuut viel de treffer aan de andere kant. Willum Willumsson bracht op aangeven van Finn Stokkers de bezoekers op gelijke hoogte. Schreuder greep direct in en bracht Mohammed Kudus, Steven Berghuis en Lorenzo Lucca binnen de lijnen. Het resulteerde echter niet in een late overwinning.

Door het puntverlies van Ajax blijft AZ koploper in de Eredivisie. De Alkmaarders namen die plek eerder op de dag over van PSV, dat met 3-0 onderuit ging bij SC Cambuur. Go Ahead staat momenteel dertiende op de ranglijst.