Nieuws

Scheidsrechtersbaas Van Egmond kan niks betekenen voor gepasseerde Nijhuis

Scheidsrechtersbaas Van Egmond kan niks betekenen voor gepasseerde Nijhuis

30-11-2021 19:58

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt dat Bas Nijhuis een goede beslissing heeft gemaakt, door te stoppen met het fluiten van internationale wedstrijden. Nijhuis vertelde bij Veronica Inside dat hij gepasseerd werd door de UEFA, vanwege zijn tv-optredens.

De 44-jarige Nijhuis besprak zijn beslissing eerst met Van Egmond, voordat hij het wereldkundig maakte aan de tafel van VI. "Hij kan terugkijken op een geweldige internationale carrière. Door te stoppen kan hij zijn plek nu beschikbaar stellen aan andere Nederlandse scheidsrechters. Dat lijkt me een goede zaak", zegt Van Egmond tegen het Algemeen Dagblad.

Van Egmond maakt duidelijk dat de beslissing van Nijhuis geen gevolgen zal hebben voor de aanstellingen voor nationale wedstrijden. "Zo lang Bas top presteert, krijgt hij de daarbij passende wedstrijden toebedeeld. We zijn zeker tevreden over Bas", aldus de scheidsrechtersbaas. Aan de tafel van Veronica Inside werd gesuggereerd dat Van Egmond ook niet blij zou zijn met de tv-optredens van de Tukker, maar die indruk geeft hij in het interview niet. "Als scheidsrechters de regels uitleggen zoals ze uitgelegd moeten worden, juichen we tv-optredens alleen maar toe", aldus Van Egmond.

Van Egmond kan naar eigen zeggen weinig veranderen aan de beslissing van de UEFA om Nijhuis geen internationale wedstrijden meer te geven. "De KNVB draagt slechts scheidsrechters aan. Als de UEFA niet tevreden is over een bepaalde scheidsrechter, en zo iemand vervolgens niet meer indeelt voor wedstrijden, zoals bij Bas is gebeurd, staan wij daarbuiten. Maar nogmaals, Bas heeft zélf besloten om te stoppen als internationaal scheidsrechter", zegt hij. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!