Nieuws

AZ wint met speels gemak van Groningen en staat in ieder geval tijdelijk bovenaan

AZ wint met speels gemak van Groningen en staat in ieder geval tijdelijk bovenaan

01-10-2022 21:10 Laatste update: 21:10
1

AZ heeft op bezoek bij FC Groningen de goede serie in de Eredivisie doorgezet. De Alkmaarders wonnen met 1-4 en nemen daardoor de koppositie over van PSV.

Jesper Karlsson, de grote ster van vorig seizoen, keerde weer terug in de basis bij AZ. Na drie minuten spelen leek de Zweedse aanvaller de 0-1 binnen te schieten, maar Groningen-doelman Michael Verrips wist nog net redding te brengen. De rebound ging er via Dani de Wit wel in en daarmee kende AZ een absolute droomstart. Een kwartier later was het wel raak voor Karlsson, die op aangeven van Tijani Reijnders de 0-2 aantekende. Enkele minuten voor rust bracht Groningen via Ricardo Pepi de spanning terug in de wedstrijd: 1-2.

Na iets meer dan een uur spelen bracht Milos Kerkez de marge weer op twee. De linksback verzilverde een dieptepass en tikte de 1-3 binnen. Via Mayckel Lahdo werd het in de slotfase ook nog 1-4 voor AZ, dat in ieder geval voor een paar uur de koploper van de Eredivisie is. Ajax kan bij winst op Go Ahead Eagles de eerste plek weer overnemen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!