PSV hard onderuit in Cambuur, ploeg Van Nistelrooij verliest 3-0

01-10-2022 18:26 Laatste update: 18:43
3

PSV heeft tegen SC Cambuur een flinke nederlaag opgelopen. De ploeg van Van Nistelrooij ging met 3-0 ten onder tegen de nummer zeventien van de ranglijst. Ajax is daardoor op doelsaldo de nieuwe koploper. De Amsterdammers komen vanavond in actie tegen Go Ahead Eagles en kunnen uitlopen.

PSV begon de wedstrijd al niet lekker en kwam geen moment goed in hun spel. Het was slordig wat de Eindhovenaren lieten zien en Cambuur zat er direct bovenop. Beide ploegen gingen met de brilstand de rust in. Na rust ging het van kwaad tot erger bij PSV. Joey Veerman verspeelde de bal en zag dat genadeloos afgestraft worden door Silvester van der Water: 1-0.

Daarna was PSV de bovenliggende partij. Het creëerde kansen voor onder andere Ibrahim Sangaré en Armando Obispo, maar de bal wilde er niet in. Op het moment dat PSV flink aanzette om de gelijkmaker te maken, viel het doelpunt aan de andere kant. Mitchell Paulissen versloeg Walter Benítez en maakte er 2-0 van voor de thuisploeg. De middag werd nog erger voor PSV, toen ook Van Wermeskerken voor een doelpunt zorgde in de blessuretijd. Eindstand: 3-0.