NOC*NSF doet poging sportclubs langer open te houden: 'Besmettingen zeer beperkt'

NOC*NSF doet poging sportclubs langer open te houden: 'Besmettingen zeer beperkt'

30-11-2021 19:39 Laatste update: 19:55
0 Reacties

Sportkoepel NOC*NSF heeft een oproep aan het demissionaire kabinet gedaan om de amateursport tot 20.00 uur open te houden, in plaats van tot 17.00 uur. De sportkoepel is het niet eens met de huidige maatregelen en denkt dat er op een veilige manier gesport kan worden tot 20.00 uur 's avonds.

De NOS heeft beschikking over een zogeheten 'position paper', waarin NOC*NSF het kabinet oproept om sportclubs open te houden tot 20.00 uur. Dit is een reactie op het besluit van het kabinet om alle sportclubs na 17.00 uur te sluiten, tot in ieder geval 18 december. "Miljoenen Nederlanders komen door die coronamaatregel stil te staan", zo staat in de brief.

De sportkoepel is van mening dat sport aan de lijst van essentiële sectoren toegevoegd moet worden. Ze worden hierbij gesteund door andere sportbonden als de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en de KNVB.

Algemeen directeur van NOC*NSF, Marc van den Tweel, geeft een toelichting op de 'position paper'. "Alle sportverenigingen en ondernemende sportaanbieders hebben de afgelopen anderhalf jaar laten zien dat zij een veilige setting kunnen bieden. Daar is fors in geïnvesteerd, we werken met strikte protocollen", zegt Van den Tweel. "Uit cijfers van het RIVM blijkt dat besmettingen slechts zeer beperkt binnen de sport plaatsvinden", voegt hij daar nog aan toe.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie