Feyenoord-cultheld Gyan (43) ongeneeslijk ziek, Feyenoord bereidt afscheid voor

Feyenoord-cultheld Gyan (43) ongeneeslijk ziek, Feyenoord bereidt afscheid voor

30-11-2021 19:15 Laatste update: 19:54
Eredivisie 0 Reacties

Christian Gyan is ongeneeslijk ziek, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De 43-jarige Ghanees lijdt aan kanker en is uitbehandeld. Feyenoord wil een actie opzetten om de cultheld een waardig afscheid te geven. 

Gyan speelt al sinds 2007 niet meer voor Feyenoord, maar is nog altijd enorm populair onder de Rotterdamse supporters. In de elf jaar dat hij in De Kuip speelde, groeide Gyan uit tot een ware cultheld in Rotterdam. Het sportieve hoogtepunt was daarbij het winnen van de UEFA Cup in 2002. 

Het is met Gyan snel bergafwaarts gegaan nadat hij is gestopt met voetballen. Nadat hij door een flinke schuldenlast geen geld meer had, is de Ghanees gaan werken op de Rotterdamse haven. Een aantal jaar geleden werd duidelijk dat Gyan leed aan epileptische aanvallen, waardoor ook werken er niet meer in zat. Nu lijdt de 43-jarige cultheld aan kanker en is hij uitbehandeld.

Feyenoord denkt erover na om een actie voor de zieke Gyan op te zetten, om hem een hart onder de riem te steken. De club 'denkt deze dagen na hoe de voormalig UEFA Cup-winnaar nog geholpen kan worden aan een waardig afscheid', aldus het Algemeen Dagblad. De verwachting is dat supporters van Feyenoord spandoeken gaan ophangen in De Kuip, om Gyan te steunen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie