Nieuws

'Klimaatactivisten zijn ziedend: Privéjet Messi vloog 53 keer in drie maanden'

'Klimaatactivisten zijn ziedend: Privéjet Messi vloog 53 keer in drie maanden'

01-10-2022 13:45

Lionel Messi wordt volop bekritiseerd door klimaatactivisten wegens zijn vlieggedrag. De Argentijn beschikt over een privéjet en die steeg maar liefst 53 keer op in de maanden juni, juli en augustus. Daar deed L'Équipe onderzoek naar.

Met de vluchten, die in totaal 368 uur duurden, werd er 1502 ton aan CO2 uitgestoten. Een gemiddelde inwoner in Frankrijk zou daar 150 jaar over doen. Het uitgevoerde onderzoek leverde een hoop kritiek op. 

In Frankrijk kregen eerder trainer Christophe Galtier en sterspeler Kylian Mbappé veel kritiek op basis van een persconferentie. Na een vraag vanuit de media waarom de selectie met het vliegtuig en niet met de trein naar Nantes afreisde, moesten de twee lachen. 

In de discussie over klimaatverandering worden beroemdheden, sportteams, politici en anderen hevig bekritiseerd, omdat ze ervoor kiezen om naar hun bestemming te vliegen in plaats van gebruik te maken van een efficiënter vervoersmiddel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!