Nieuws

'Braziliaanse tiener mag straks gaan kiezen: Barça, PSG of Madrid'

'Braziliaanse tiener mag straks gaan kiezen: Barça, PSG of Madrid'

01-10-2022 13:05

De nog maar 16-jarige Endrick Felipe heeft in Brazilië al dusdanig goed gepresteerd dat Europese topclubs hem nauwlettend in de gaten houden. De tiener kan volgens AS kiezen uit FC Barcelona, Real Madrid en Paris Saint-Germain.

Om naar Europa te verkassen, moet hij wel eerst achttien worden. Dat weerhoudt Europese topclubs er echter niet van om nu al in te praten op de jongeling. Hoewel volgens Catalaanse media Barcelona de beste papieren heeft om Endrick over twee jaar over te nemen van Palmeiras, bevinden ook PSG en Madrid zich nog volop in de race.

Endrick verlengde zijn contract bij Palmeiras in mei tot 2025. Daarin werd een afkoopclausule van 60 miljoen euro opgenomen. Alles ziet ernaar uit dat die over twee jaar geactiveerd gaat worden. Real Madrid denkt nog een troef in handen te hebben om de concurrentie te verslaan. Sterspeler Vinícius Jr. zit namelijk bij dezelfde spelersmakelaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!