Nieuws

Stam ziet verschil bij United: 'Dat was een aantal jaar niet zichtbaar, nu wel'

Stam ziet verschil bij United: 'Dat was een aantal jaar niet zichtbaar, nu wel'

01-10-2022 12:52 Laatste update: 16:08

Jaap Stam ziet de opmars van Manchester United positief tegemoet. Volgens de voormalig centrumverdediger ontbrak het de laatste jaren aan een duidelijk filosofie, maar lijkt dat nu weer zichtbaar te worden.

Stam groeide uit tot een steunpilaar bij The Mancunians, maar moest na onmin met toenmalig manager Sir Alex Ferguson vertrekken. Stam, die tegenwoordig als analist aan de slag is gegaan, ziet waar het bij United aan schort. "Voorheen had je het gevoel, als je naar United keek, dat je elf spelers zag die zomaar deden wat ze in hun kop kregen. Als topclub is het belangrijk om een bepaalde filosofie te hebben in je manier van werken. Dat was een aantal jaar niet zichtbaar, nu wel", vertel Stam aan VoetbalPrimeur. De voormalig Feyenoord-trainer ziet in United niet een ploeg die mee gaat doen om de titel, maar zegt wel dat een Champions League-plek in het verschiet ligt.

United kocht enkele jaren geleden Harry Maguire voor een recordbedrag van 87 miljoen euro. Stam laat zijn licht schijnen over de situatie van de verdediger die momenteel door zijn tegenvallende prestaties op de bank zit. "Als je bij een club als United komt en er wordt zoveel voor je betaald, kom je onder een vergrootglas. Daar moet je tegen kunnen. Harry heeft misschien om hem heen ook meer spelers nodig die hem steunen en helpen in de manier van voetballen. Een coach als Ten Hag kan hem wel helpen, denk ik."

Hoewel United afgelopen zomer meermaals toesloeg op de transfermarkt werd ook de naam van Cody Gakpo genoemd als mogelijke versterking. "Het is sowieso een jongen met potentie. Hij past in de filosofie van Ten Hag, met buitenspelers soms aan de buitenkant en soms aan de binnenkant. Gakpo kan spelen op een dusdanige manier in een dusdanige filosofie, dat hij zich makkelijk zou kunnen aanpassen. Daar kijken ze bij United ongetwijfeld naar."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!