Nieuws

Transferperikelen deden wat met Gakpo: 'Je vraagt steeds af wat er gaat gebeuren'

Transferperikelen deden wat met Gakpo: 'Je vraagt steeds af wat er gaat gebeuren'

01-10-2022 11:47

Cody Gakpo stond de afgelopen transferperiode in de nadrukkelijke belangstelling van meerdere Premier League-clubs. Hoewel de aanvaller bij PSV bleef, spookte de transferperikelen wel door zijn hoofd.

Het leek er op dat Manchester United met de 'Eindtovenaar' aan de haal gingen, maar toen de interesse niet concreet werd schakelde Gakpo door. Leeds kwam in beeld, maar een transfer bleef uit. Onbewust deden de transferperikelen toch wat met hem. "In de transferperiode denk je toch continu: wat gaat er gebeuren? Iedere dag had mijn laatste dag bij PSV kunnen zijn", zegt hij tegen ESPN. "Dat slaat aan op een persoon, op mij tenminste wel. Dat is nu voorbij, dus ik kan me lekker focussen op PSV."

Gakpo werd uitgeroepen tot Speler van de Maand september. Zijn spel de eerste maanden was al goed genoeg om opgeroepen te worden voor Oranje, maar de smaakmaker van PSV lijkt de laatste weken helemaal los te komen. "Ik heb in de transferperiode altijd mijn best gedaan en geprobeerd mezelf te blijven, maar als er veel dingen omheen spelen, doet dat onbewust wel iets."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!