Nieuws

'Werd gezegd dat drie hanen in een kippenhok niet konden, maar kijk de prestaties'

'Werd gezegd dat drie hanen in een kippenhok niet konden, maar kijk de prestaties'

01-10-2022 11:10 Laatste update: 12:03

Luis Suárez heeft een boekje open gedaan over zijn carrière FC Barcelona. Ook gaat de Uruguayaan in op zijn vertrek bij de Catalanen op voorspraak van Ronald Koeman.

Zijn periode bij Barcelona was uiterst succesvol te noemen. Suárez groeide uit tot een icoon voor de club, terwijl dat in het begin lastig te bedenken was. "De verwachtingen waren niet zo hoog toen ik arriveerde door de aanwezighied van Leo (Messi) en Neymar", begon de spits bij MARCA. Samen met de twee sterren was er een supertrio geboren wat de geschiedenisboeken in ging door hun scoringsdrang. "Er werd gezegd dat drie hanen in een kippenhok niet naast elkaar konden bestaan en we hebben laten zien dat we in staat waren om te presteren, met voor iedereen een belangrijke rol, waardoor Barca in die jaren een van de beste ploegen ooit was."

Aan het einde van zijn dienstverband bij Barcelona moest de aanvaller op voorspraak van Koeman vertrekken. Waarom hij moest vertrekken heeft Suárez nooit begrepen. "Als ik hem tegenkom, hoop ik dat Ronald de grootsheid zou hebben, die hij als speler bij de club had, om me de waarheid in mijn gezicht te vertellen waarom ik moest vertrekken, en dat ik niet vertrok om voetballende of technische redenen"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!