Nieuws

Ten Cate onder de indruk van Ajax-talent: 'Ik vind zijn ontwikkeling ongelofelijk'

Ten Cate onder de indruk van Ajax-talent: 'Ik vind zijn ontwikkeling ongelofelijk'

01-10-2022 10:49 Laatste update: 11:13

Henk ten Cate steekt de loftrompet over Kenneth Taylor. De middenvelder van Ajax maakt momenteel indruk en mocht zelfs al zijn debuut maken in het Nederlands elftal.

Ten Cate stond zelf één vol seizoen aan het roer bij de Amsterdammers. De Nederlander is vol lof over Alfred Schreuder die het momenteel goed doet in Amsterdam en de jeugd een kans geeft. "Hij heeft tegen Kenneth gezegd: ik zie dingen in jou die mij bevallen. Ik vind de ontwikkeling van Taylor ook ongelooflijk. Ook in het Nederlands elftal speelde hij afgelopen week heel volwassen. Schreuder is wel degene die hem dat vertrouwen heeft gegeven", vertelt Ten Cate op de clubsite van Ajax.

De 67-jarige Amsterdammer hoopt dat Schreuder succes gaat boeken in Amsterdam, maar verwacht wel dat daar een vleugje geluk voor nodig is. "Of Schreuder zelf ook succesvol wordt bij Ajax valt of staat met de resultaten die hij boekt. Daar zal hij ook af en toe een beetje geluk in moeten hebben. Hij heeft nogal een erfenis moeten opvangen, hè? Er zijn pak 'm beet zeven basisspelers vertrokken. Het heeft tijd nodig om je eigen spelprincipes erin te slijpen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!