Nieuws

Sávio geniet bij PSV: 'Er is een beeld voorgehouden en dat is helemaal uitgekomen'

Sávio geniet bij PSV: 'Er is een beeld voorgehouden en dat is helemaal uitgekomen'

01-10-2022 10:28 Laatste update: 11:14

Sávio Oliviera de Moreira kortweg Sávio tekende afgelopen zomer een contract bij Manchester City waarna hij direct werd verhuurd aan PSV. In Eindhoven moet de Braziliaan het vooralsnog doen met invalbeurten, maar dat bederft de pret niet voor hem.

Sávio streek afgelopen zomer neer in Eindhoven en moet nog wennen aan de Nederlandse omgeving. Echter gaat dat goed en kijkt de Braziliaan uit naar zijn ontwikkeling bij PSV. "Er is mij voordat ik hierheen kwam een bepaald beeld voorgehouden, zeg maar hoe het ongeveer zou kunnen gaan met mij in dit seizoen. Nou, het is helemaal uitgekomen", vertelt Sávio aan het Eindhovens Dagblad. Aangezien de vleugelaanvaller geen Nederlands of Engels spreekt krijgt hij hulp van Xavi Simons. De middenvelder spreekt Portugees waardoor beide goed met elkaar kunnen communiceren. "Xavi is voor mij absoluut een voorbeeld en omdat hij ook Portugees spreekt gidst hij me op veel gebieden. Het is natuurlijk nog een jonge speler, maar hij is een heel inspirerende professional die weet wat er nodig is om uit te groeien tot topvoetballer."

Momenteel moet de Braziliaan het nog doen met een plek op de bank, maar lang wil hij daar niet blijven. "Ik denk dat ik me nog op verschillende gebieden kan verbeteren. Natuurlijk moet je op mijn plek zorgen voor rendement, je acties maken en gevaar stichten." Zijn toekomstplannen zijn ook al duidelijk. Namelijk samen spelen met zijn idool in Madrid. "De carrière van Rodrygo spreekt me enorm aan. Met hem ooit bij Real Madrid spelen, dat is een droom. Maar ik ben zo ver nog lang niet en moet eerst hier mezelf bewijzen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!