Nieuws

Slot prijst Jahanbakhsh: 'Heel sterk als individuen zich zo uitspreken'

Slot prijst Jahanbakhsh: 'Heel sterk als individuen zich zo uitspreken'

1 oktober - 09:44 Laatste update: 09:56
3

Arne slot heeft zijn bewondering uitgesproken over Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër sprak zich samen met andere internationals fel uit tegen de misstanden in zijn geboorteland rondom vrouwenrechten.

In Iran wordt gedemonsteerd nadat de 22-jarige Mahsa Amini tijdens haar arrestatie voor het overtreden van de kledingvoorschriften overleed. Meerdere Iraanse internationals spraken zich fel uit tegen de misstanden in Iran en steunden de protesterende vrouwen. "Ik heb niet exact meegekregen wat het protest inhield, maar wel wat er met de vrouwen gebeurd is", zegt Slot vrijdag op de persconferentie. "Ik vind het heel sterk als individuen zich zo uitspreken, het is knap om in zo'n regime je zo uit te spreken. Dat valt alleen maar te prijzen. Het gaat nu over Alireza, maar er zijn meerdere spelers die dat gedaan hebben."

Slot gaf aan dat hij tijdens de wedstrijdbespreking gesproken heeft met de internationals voor hun periode bij de nationale ploeg. Waar het bij de meeste over voetbal ging, was dat bij Jahanbakhsh niet het geval. "Bij Alireza ging het niet over het spel, maar dus op dat andere. Ik ben niet zijn spreekbuis, zij hebben een statement gemaakt en als hij er meer over wil zeggen, moet hij het doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie