Nieuws

Teleurstelling bij ADO: Als de resultaten uitblijven, is de trainer vaak de lul

Teleurstelling bij ADO: "Als de resultaten uitblijven, is de trainer vaak de lul"

30-09-2022 23:51

De teleurstelling is enorm groot bij ADO Den Haag. De ploeg van trainer Dirk Kuyt verloor in eigen huis met 1-3 van Jong PSV en is daarmee terug te vinden op de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

"Bij rust met 0-3 achterstaan tegen Jong PSV kan niet", begint Thomas Verheydt voor de camera van Omroep West. "Dat hebben we ook tegen elkaar gezegd. We kwamen in de tweede helft nog goed uit de startblokken, maar creëerden vervolgens geen echt grote kansen. Als het vertrouwen goed zit, voetbal je fantastisch. Maar vandaag was het minder, raakten we de bal lullig kwijt en liepen we erachteraan. De werklust was er wel, maar we kwamen niet vooruit. We moesten steeds in de omschakeling."

Tien minuten voor tijd maakte Ricardo Kishna zijn rentree in het ADO-shirt, maar ook de 27-jarige aanvaller kon het tij niet keren. "Waar het telkens fout gaat? Dat ligt aan verschillende dingen. Het eerste kwartier tegen Jong PSV was misschien wel voetballend het beste van het seizoen. Maar het is lastig als het dan misgaat bij persoonlijke dingen. We geven de goals bij standaardsituaties te makkelijk weg en daar is niet tegenop te boksen. Dan kan je trainen tot je een ons weegt. Als je je eigen dingen niet nakomt, wordt het een lastig verhaal."

Kishna ging ook nog kort in op de supporters die om een vertrek van Kuyt schreeuwden. "Je weet hoe het gaat in de voetballerij. Met ons spel helpen we de trainer niet. En als de resultaten uitblijven, is de trainer vaak de lul."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!